Alexandre Tripodi – viool

Alexandre begon op 6 jarige leeftijd aan zijn vioolstudies en als tiener werd hij reeds aangetrokken door de swing- en jazzmuziek.
Deze passie leidde hem naar het Koniklijk Muziekconservatorium van Brussel, waar hij ook afstudeerde.

Hij leerde het repertoire van Django Reinhardt en Stéphane Grapelli spelen en zo werd hij een veel gevraagd violist bij verschillende jazz-, swinggroepen.

Zijn speelstijl is lyrisch, soms vrolijk en met respect voor traditie.

Hij speelt momenteel onder meer bij Les violons de Bruxelles en Fapy Lafertin New Quartet.

http://www.lesviolonsdebruxelles.be

Nathan Kerstens – piano

Nathan kwam al op zeer jonge leeftijd in contact met muziek aangezien hij uit een muzikale familie komt. Hij studeerde jazz-piano aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen, maar heeft tevens een brede klassieke achtergrond, onder meer als orgelist en als begeleider van verschillende koren.

Als student aan het conservatorium werd hij samen met drummer Gilles De Meester spelend lid van het Frank De Wolf Trio, hetgeen op dat moment de hoofdmoot van zijn muzikale activiteiten uitmaakte.

Momenteel doceert hij aan verschillende academies en wordt hij geregeld gevraagd als vervanger en als begeleider in verschillen groepen en orkesten, onder meer bij Cream Colored Ponies en bij The Very Big Band http://www.creamcoloredponies.be http://www.theverybigband.be.

Groepen waarin hij vast meespeelt zijn Djartman en Nathan Kerstens-Frank De Wolf Duo

http://www.djartman.be http://www.jazzcombo.be

Frank De Wolf – contrabas

Frank is van opleiding eigenlijk trompettist, hij was jarenlang free-lance trompettist en dirigent van harmonieorkesten en ook van het Saxofoonorkest. Hij kreeg in zijn studiejaren aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel ook een schooljaar contrabaslessen van Maurice Aerts maar besloot toen trompet als hoofdinstrument te kiezen. http://www.saxofoonorkest.com

Pas in zijn veertiger jaren kocht hij terug een contrabas. Hetgeen begon als muzikale verstrooiing, leidde echter tot een loopbaan als voltijds contrabassist. Hij ging zeer intensief studeren, volgde les in de jazzstudio Antwerpen bij Bas Cooijmans, volgde workshops en speelde op bijna alle jazz-jams. http://www.jazzstudio.be

Enkele jaren later richtte hij zijn eigen Frank De Wolf Trio op en werd hij gevraagd als vervanger bij jazzcombo’s en bigbands. Onder meer bij Boom Bigband en The Very Big Band. Ook kreeg hij de vraag om spelend lid te worden bij Les Tzigales, waar hij veel ervaring opdeed en waar hij tevens de muzikale kwaliteiten van Alexandre Tripodi leerde kennen. http://www.boombigband.be, http://www.theverybigband.be, http://www.lestzigales.be

De belangrijkste formaties waarin hij momenteel geregeld optreedt zijn Djartman , ‘Ritz en Route’ en Nòrchestra. http://www.djartman.be, http://www.norchestra.be, http://www.ritzenroute.be.

Nog jazzcombo’s waarin hij meespeelt vindt u op de website http://www.jazzcombo.be